Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!

Wat is FELIWAY Optimum? Kan ik het voor mijn kat gebruiken?

Wat is FELIWAY Optimum?

Is jouw purrfecte viervoeter al een fan van FELIWAY? Dan ga jij als baasje zijnde ook zeer enthousiast zijn over ons gloednieuwe FELIWAY product!

FELIWAY Optimum helpt katten met meer signalen van stress, in meer situaties, en kalmeert katten beter dan ooit. Na de ontdekking van een nieuw Feromonen Complex bij katten is FELIWAY Optimum ontworpen. Dit Feromonen Complex biedt een verhoogde geruststelling wat jouw kat(ten) helpt zich aan te passen aan ons moderne leven en hem ondersteunt in stressvolle situaties.


Dit nieuwe FELIWAY product brengt meer impactvolle boodschappen over dan ooit tevoren. Het gebruik van dit Feromonen Complex wordt ondersteund met klinisch bewijs dat het nog beter presteert dan bestaande feromonen en het katten in nog meer situaties helpt, met als gevolg dat het welzijn van onze katten wordt verhoogd.

Het aantal katteneigenaren dat aangeeft dat hun kat zeer gelukkig is, is verdubbeld na het gebruik van FELIWAY Optimum!1

FELIWAY Optimum is een nieuwe FELIWAY®-innovatie voor eigenaren die het allerbeste voor hun kat willen. Ontdek op deze pagina de video van Professor Patrick Pageat (de ontdekker van FELIWAY) waarin hij uitlegt waarom FELIWAY Optimum zo’n opwindende ontdekking is.

Wat is FELIWAY Optimum? Kan ik het voor mijn kat gebruiken?

Kan ik FELIWAY Optimum voor mijn kat gebruiken?

We weten dat katten gewoontedieren zijn en veranderingen in huis, groot of klein, een uitdaging vinden. Maar omdat veranderingen voor ons heel normaal zijn, vergeten we soms de impact die het kan hebben op onze katten.

En aan wat voor veranderingen moet je dan denken? Aan alles! Het veranderen van merk kattenbakvulling, het verplaatsen van de krabpaal, je kat op een ander tijdstip eten geven omdat je moest overwerken of juist meer thuis zijn dan normaal. Maar ook aanpassingen waarvan je misschien niet wist dat dit effect heeft op het welzijn van jouw kat. Denk aan het plaatsen van een kast tegen die kale wand, de muren een likje verf geven, het interieur herindelen of de aanschaf van een nieuwe bank.

Katten geven kopjes aan muren en meubels waarmee ze zichzelf een seintje geven dat de omgeving veilig is en vertrouwd. Deze belangrijke markeringen voor je kat kun je onopzettelijk verstoren of zelfs verwijderen. Bijvoorbeeld door een verhuizing, een likje verf, het verplaatsen van meubels of een grote schoonmaak. Wanneer dit gebeurt, raakt de kat gedesoriënteerd en krijgt last van stress. Stress kan leiden tot ongewenst gedrag zoals sproeien, krabben op ongewenste plekken, angstig gedrag, overmatige vachtverzorging, spanningen met de andere kat in huis, en noem maar op.

Situaties die nog meer van invloed kunnen zijn op het geluk van jouw kat zijn: nieuwe gezinssituatie (komst van een baby of nieuwe partner), nieuw huisdier, concurrentie met andere katten in huis, visite, drukke (feest)periodes, bezoek aan de dierenarts en reizen.

Wat is FELIWAY Optimum? Kan ik het voor mijn kat gebruiken?

Je huis is jouw thuis, maar het is ook het territorium van jouw kat. Jouw kat of katten hebben hard gewerkt om het huis helemaal eigen te maken door het te markeren met hun feromonen, hun favoriete slaapplaatsen te ontdekken, geheime schuilplaatsen te vinden, een looproute vast te stellen en een routine te ontwikkelen.

Katten houden van controle en soms kan jouw moderne leven in conflict komen met de essentiële behoeften van jouw kat! Moeten ze hun ruimte en voorzieningen delen met andere katten? Zijn er harde geluiden die hen soms doen schrikken? Betekent andere verplichtingen dat je niet elke dag op hetzelfde tijdstip thuis bent?

Als je kat plotseling ongezellig, onvoorspelbaar of gestrest oogt en je weet niet zeker waarom, ga dan allereerst eens langs de dierenarts om te zien of het veranderende gedrag geen medische oorzaak heeft. Heeft de dierenarts de kat gecontroleerd en gezond verklaard? Dan kan het zijn dat hij reageert op veranderingen in huis.

Waarom FELIWAY Optimum?

Door een omgeving te bieden waarin jouw kat zich constant veilig en geborgen zal voelen, maak je jouw kat gelukkiger, minder angstig, socialer en verbeter je jullie relatie (en de relatie tussen jouw katten).

Laat FELIWAY Optimum jouw geheime steun worden en leer hoe je veranderingen in huis gemakkelijker kunt maken voor jouw kat:


FELIWAY Optimum kan worden gebruikt bij katten van alle leeftijden. Door continu te gebruiken, zal het jouw kat permanent geluk, rust en comfort bieden. Plug de verdamper in het stopcontact in de ruimte waar de kat de meeste tijd doorbrengt, zodat hij zich meer ontspannen voelt bij veranderingen in huis.

FELIWAY Optimum Verdamper
1 Field Efficacy study: Ceva Santé Animale Internal report ST-CLT/D921/1909 (2020). 

Laat een reactie achter

Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!