Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!

Maak kennis met de 25 jaar FELIWAY Award Jury!

Kattenprofessionals van over de hele wereld zijn samengekomen om de jury te vormen voor de 25 jaar FELIWAY Award. Zij hebben de lastige taak op zich genomen om uit alle ingezonden kattenverhalen een nationale en internationale winnaar te kiezen. Maak kennis met deze geweldige groep kattenprofessionals. En heb jij al een besluit genomen over de finalisten? Wie is jouw favoriet?

FELIWAY viert 25 jaar ervaring en innovatie in kattenwelzijn

Dit jaar viert FELIWAY haar 25e verjaardag. Al 25 jaar werken we aan innovatie en het welzijn van katten. Een van de manieren waarop we dit vieren, is met de 25 jaar FELIWAY Award. Een verhalenwedstrijd voor kattenliefhebbers. We vroegen iedereen die een huis deelt met een kat of die met katten werkt om hun verhaal te delen. Prachtige verhalen zijn er met ons gedeeld!

De inzendperiode is gesloten en de kattenouders en professionals met de meeste stemmen zijn gecontacteerd en hebben ons hun ontroerende video's al gestuurd. Nog niet gezien? Dan kun je hier de video's van onze finalisten bekijken:

Bekijk de video's van de finalisten

25 jaar FELIWAY Award finalisten BelgiëDe Jury

Wij zijn verheugd om de juryleden aan jullie voor te stellen die dit jubileum met ons zullen vieren. Zij hebben de moeilijke taak op zich genomen om de nationale en internationale winnaars in elke categorie te kiezen voor elk land! We kijken ernaar uit je kennis te laten maken met deze geweldige groep professionals wiens leven draait om het welzijn van katten:

Als directeur van het goede doel “International Cat Care” werkt Claire aan de verdere ontwikkeling van het goede doel. Bij ICatCare hebben ze als visie om mensen meer inzicht te geven in katten om zo hun welzijn te verbeteren. Claire kwam 26 jaar geleden bij iCatCare. Nadat ze was afgestudeerd in dierfysiologie en voeding, nam ze de rol op zich van redacteur van het tijdschrift van de liefdadigheidsinstelling voordat ze de uitvoerend directeur werd. Claire heeft 10 boeken geschreven over kattenverzorging en woont op het platteland met haar vijf huistijgers.

Susanne is gediplomeerd kattengedragsadviseuse en heeft door de jaren heen duizenden katten geholpen om begrepen te worden door hun baasje. Ze is een veelgevraagde gast op zowel televisie als radio om mensen meer te leren over katten. Susanne fokt sinds het begin van de jaren tachtig Britse korthaar en heeft vijf kattenboeken geschreven.

Petra blogt al meer dan 7 jaar op Großstadtkatze.de over haar vijf katten Katie, Mary, Elli, Rosi en Lucy. Ook op Facebook is ze vanaf het begin actief en in de loop der jaren zijn daar andere kanalen bijgekomen zoals Instagram, Pinterest, Twitter en TikTok. Voordat ze met haar blog begon, was ze hoofdredacteur van een klein jongerentijdschrift in Dresden. Haar grootste zorg is de harmonieuze en soortgebonden coëxistentie met onze geliefde katten. Zij weet precies wat hiervoor nodig is en waardeert dan ook de positieve werking van FELIWAY zeer.

Laetitia is dierenarts. Ze is afgestudeerd aan de National Veterinary School of Alfort en heeft een DEA in diergedrag. Naast haar professionele praktijk presenteert ze de documentaireserie "The Secret Life of Cats" op TF1 en treedt ze op als veterinair columnist in verschillende tv-shows (La Quotidienne op France 5, "Club Lumni" op France 4, "Animaux stars" op Animaux TV, Frankrijk 5 "Samedi à tout prix"). Ze is de auteur van boeken over dieren (waaronder "Katten: alles wat ze ons proberen te vertellen") en draagt bij aan verschillende vakbladen (La Dépêche vétérinaire, l'Essentiel vétérinaire).

Belén is een dierenarts gespecialiseerd in kattengeneeskunde, die zichzelf omschrijft als een echte gekke kat met een rusteloze geest. Zij is de bedenker van het Thinking about Cat-project, dat tot doel heeft de specialisatie van katten dichter bij dierenartsen te brengen door middel van haar ervaring en advies, via een blog, cursussen enz. Ze heeft ook een succesvol Instagram-profiel, dat niet alleen wordt gevolgd door professionals, maar ook kattenliefhebbende verzorgers die meer willen weten over de gezondheid en het welzijn van hun huisdier. Belén is een voorbeeld van passie, doorzettingsvermogen en creativiteit. Ze is een referentie geworden in de kattengeneeskunde in Spanje.

Elena houdt van katten, sociale netwerken, de kleur roze en Winter. In 2010 richtte ze samen met haar man de Association Amici di Chicco op” (Chicco’s vrienden); de eerste in Italië die vooroordelen over katten bestrijdt, vooral die met betrekking tot volwassen en oudere katten. Psycholoog, kattenrelatieconsulent, geleerde van de cognitieve ethologie van katten, auteur van de Cat Empathy Map en het boek "La Psicologa dei Gatti" (de psycholoog van de kat). Door de jaren heen is de blog een referentiepunt geworden voor veel kattenliefhebbers en een ontmoetingsplaats om over katten te praten.25 jaar FELIWAY Award: dit zijn de juryleden

We zijn er trots op om zulke toegewijde en gewaardeerde kattenprofessionals als juryleden te hebben. Ze dragen allemaal enorm bij aan het verbeteren van het welzijn van katten en het bevorderen van betere relaties tussen katten en hun baasjes over de hele wereld. Wij wensen hen veel succes bij het selecteren van de winnaars uit alle geweldige inzendingen. Ze gaan het lastig krijgen!

Save the date!

Op 29 oktober wordt per land en per categorie de nationale winnaar bekend gemaakt. Zij strijden om de FELIWAY Award en bijbehorende prijzen tijdens de internationale ronde. De uitreiking van de internationale winnaar zal plaatsvinden op 25 november tijdens de grote online FELIWAY Award show. En ook jij kan daar bij zijn! Naast de uitreiking van de FELIWAY Award zullen er namelijk meer leuke activiteiten te doen zijn. En elke 5 minuten vallen er prijzen te winnen 🤩🎁

Dus... Save the date: 25 november 2021! Schrijf je in op onze nieuwsbrief of houd onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie over de online FELIWAY Award show. Hopelijk tot dan!

Laat een reactie achter

Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!