Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!

Coronavirus: 3 belangrijke tips voor katteneigenaren

Leven met de huidige belangrijke (bewegings)beperkingen is een zorgwekkende tijd voor het hele gezin. Op dit moment is het belangrijk om te weten hoe je jouw kat het beste kunt ondersteunen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je voor te bereiden op de tijd die je thuis alleen met je kat moet doorbrengen.

Vooruit plannen

Dit klinkt misschien wat voorbarig en we hopen natuurlijk van harte dat het niet nodig gaat zijn en iedereen gezond blijft, maar heb je al bedacht wie er voor de kat gaat zorgen als er corona bij je wordt geconstateerd? Of als je in thuis quarantaine zit en je het huis niet kunt verlaten, maar niet de mogelijkheid hebt om iemand voor je op pad te sturen? Houd voor dit soort gevallen een ‘noodpakket’ bij de hand. We gaan je zeker niet vragen om heel de voorraadkast vol te zetten met gehamsterd kattenvoer en kattenbakvulling, absoluut niet. Laat nog wat over voor andere baasjes ;) maar kan je met hetgeen wat je nu in huis hebt 2 weken vooruit? Krijgt jouw kat elke dag medicijnen en heb je hier het nodige van in huis? Zeker iets om over na te denken.

Creëer een nieuwe routine

Probeer een nieuwe routine te creëren. Altijd thuis zijn is nieuw voor de menselijke leden van het huis en kan verwarrend zijn voor katten. Maak tijd vrij om een spelletje met de kat te doen of hem of haar even te borstelen. In onze vorige blog hebben we een aantal leuke spelletjes gedeeld die jouw kat zeker gaat waarderen.

Spelletjes om met de kat te doen

Wat gebeurt er als mijn kat ziek is?

Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben, heeft het coronavirus ook consequenties voor dierenartsenpraktijken. Praktijken hebben het inloopspreekuur gecanceld en kunnen mogelijk alleen urgente of noodgevallen zien. Als je de komende weken een routine afspraak voor de kat hebt staan, neem dan contact op met de dierenarts om de noodzaak van de afspraak en mogelijk uitstel te bespreken. De gezondheid van je huisdier kan bij sommige praktijken besproken worden via een telefonisch consult of via een video call.

Dierenartsenpraktijken hebben maatregelen getroffen om jou en hun personeel te beschermen, dus volg hun instructies op, waaronder:

  • Slechts 1 begeleider per huisdier.
  • Deze persoon dient vrij te zijn van klachten, zoals verkoudheid, hoesten en koorts. Indien je klachten hebt, vraag dan iemand anders om met je huisdier langs te gaan of bel voor een telefonische afspraak.
  • Wacht op instructies wanneer je aankomt bij de dierenarts. Praktijken kunnen je vragen om buiten of in de auto te wachten tot je aan de beurt ben.
  • Vermijd contact met het personeel en blijf op een afstand van 1,5m.
  • Was je handen bij thuiskomst.
Coronavirus: 3 belangrijke tips voor katteneigenaren

Wil je op de hoogte blijven van onze leuke tips & tricks? Vergeet je dan zeker niet te abonneren op onze nieuwsbrief. Scrol naar beneden om je aan te melden.

Als je thuis blijft bij je kat, deel je verhalen dan met ons op Facebook en Instagram door de hashtag #feliwayathome te gebruiken!

Blijf veilig!

Het FELIWAY team

#feliwayathome

Laat een reactie achter

Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!