Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!

Wat kun je verwachten van FELIWAY?

Charlotte Carr, onze viervoeter-expert, geeft je tips en uitleg over FELIWAY.

Blog: Wat kun je verwachten van FELIWAYAhh katten, kittens, poezels, waar zouden we toch zijn zonder hen? Ze zijn de meest lieve (oke, meestal dan 😉) en grappige huisdieren. Iedereen met een kat kan dat vast beamen. En omdat we zo van onze katten houden, willen we altijd alleen maar het beste voor hen.

En deze nieuwsgierige beestjes kunnen nogal wat stemmingswisselingen hebben. De ene minuut zitten ze vol enthousiasme achter hun staart aan, het volgende moment verstoppen ze zich ineens onder de kast zonder reden. Althans, dat wordt vaak gedacht. Maar een kat doet niets zonder reden. Het zijn allemaal signalen, de een duidelijker dan de ander, waarmee hij aan jou laat weten hoe hij zich voelt.

Herken de signalen

Herken de signalen die je kat afgeeftAls het op je kat aankomt, ken jij ze beter dan wie ook. Vooral als ze niet op hun gelukkige, speelse best zijn. Er zijn enkele belangrijke signalen waar je op moet letten als je kat zich anders gedraagt dan normaal. Deze signalen van je kat kunnen aangeven dat hij eventjes niet zo lekker in zijn vel zit.

Eet je kat bijvoorbeeld minder dan normaal, of juist meer, sproeit hij in huis of plast hij ineens naast de bak, zet hij ineens zijn nagels in je meubels of likt hij zichzelf zoveel dat er kale plekken ontstaan. De signalen van je kat zullen niet altijd even subtiel en voor de hand liggend zijn, maar het is zijn manier om tegen je te zeggen "Hey baasje, ik ben op dit moment even niet mijzelf", "Ik voel mij niet zo lekker", 'Ik heb pijn', "Help mij alsjeblieft". Dit is waar FELIWAY kan helpen.

De mens versus koning kat

Jouw kat is een territoriaal dierJouw kat is een territoriaal dier en dat betekent dat jullie huis zijn territorium is. Sorry als je dacht dat het alleen jouw huis is, dat is het niet. Jouw kat is namelijk de koning van het huis (althans, dat denkt hij).

Onze moderne, menselijke levensstijl kan vaak in strijd zijn met de natuurlijke behoeften van onze katten. Katten zijn hun eigen baas, houden van grote open ruimtes, rustige en stille omgevingen met hun eigen routine, snelle vluchtroutes en een stabiel territorium. Maar katten leven nu eenmaal bij ons gekke mensen. En onze moderne mensenlevens laten het vaak niet toe om katten te geven wat ze eigenlijk allemaal nodig hebben. Het zal je verbazen met welke uitdagingen wij onze katten dagelijks confronteren.

FELIWAY kan worden gebruikt om je kat gerust te stellen tijdens de confrontaties die zij tegenkomen in het dagelijks leven. Onze producten zullen je kat ondersteunen en ervoor zorgen dat jij en je kat gelukkig samen zijn. Nu weet je gelijk waar onze slogan 'gelukkig samen, met FELIWAY' vandaan komt.

Hier voel ik mij thuis

Kat geeft kopjesferomoon af

Katten hebben hun eigen manier om met elkaar te communiceren. Een communicatiemiddel die op grote schaal wordt gebruikt bij katten zijn feromonen. Wanneer de ene kat feromonen afscheidt, worden deze waargenomen door andere katten, en beïnvloedt dat hun gedrag. De verzonden boodschap is bedoeld voor andere katten, maar is ook een geheugensteuntje voor de kat die de feromonen afscheidt.

Er zijn verschillende typen feromonen bij katten die allemaal een ander effect hebben. Deze kateigen feromonen zijn gebruikt in onze FELIWAY producten:

 1. “Kopjesferomoon” 

Het geven van kopjes heeft een belangrijke functie voor de kat. Door met hun kopje langs meubels, muren, jouw benen of de andere kat in huis te strijken, laten ze hun eigen geruststellend stofje achter: kopjesferomonen. Katten laten deze feromonen achter in de omgeving waar zij zich prettig voelen. Hiermee markeren zij hun territoriale grenzen en geven zichzelf en de andere katten in huis een geruststellende boodschap. Een exacte kopie van deze boodschap wordt verspreid door de FELIWAY Classic en FELIWAY Help! producten.

De resultaten: Een vertrouwde omgeving en een gelukkige kat. (Een gelukkige kat is een kat zonder stress die geen ongewenst kattengedrag vertoont).

 2. “Moederferomoon" 

Nadat moederpoes is bevallen van haar kittens verspreidt zij tijdens de lactatie een speciaal geruststellend feromoon om hun kittens een veilig gevoel te geven en samen een hechte band op te bouwen. Dit is het zogeheten Cat Appeasing Pheromone, of kortweg het moederferomoon. Katten herkennen dit feromoon gedurende hun hele leven, waardoor het op latere leeftijd ook nog een kalmerend effect zal hebben, ook als katten uit verschillende nestjes komen. Wanneer dit feromoon wordt verspreid door de FELIWAY Friends verdamper zullen de spanningen en conflicten tussen katten in één huishouden verminderen.

De resultaten: Katten die minder conflicten hebben en elkaar beter kunnen verdragen of zelfs weer helemaal vriendjes worden.

 Nieuw en uniek: Het feromonen complex in FELIWAY Optimum 

FELIWAY Optimum bevat een feromonen complex met onderdelen van verschillende feromonen. Dit product bevat het beste van kattenferomonen om alle tekenen van stress aan te pakken en katten beter dan ooit te kalmeren! Vanwege de zeer brede inzetbaarheid is FELIWAY Optimum ons voorkeursproduct.

FELIWAY Optimum is in te zetten bij:

Hoe gebruik je FELIWAY?

Verspreiding FELIWAY Optimum verdamper muurAlle FELIWAY-producten zijn gemakkelijk te gebruiken. Onze producten in verdamper-vorm moeten worden ingeplugd in het stopcontact in de ruimte waar jouw kat de meeste tijd doorbrengt. Naarmate jouw kat zich meer op zijn gemakt voelt, kunt je de verdamper aansluiten waar jij wilt dat de kat de meeste tijd doorbrengt. Bij jou beneden in de woonkamer bijvoorbeeld! De navulling in de verdamper dient eenmaal per maand te worden vervangen om de voordelen van FELIWAY te behouden.

FELIWAY Classic wordt ook geleverd als spray voor onderweg. Zo kun je je kat kalmeren als hij de ritjes in de auto erg spannend vindt. Handig voor als je met hem naar de dierenarts moet. Het reismandje insprayen met de FELIWAY Classic spray en even 15 minuten laten drogen voordat je de kat in het mandje vervoert. Oh, en wist je dat je de spray voor meerdere dingen kan gebruiken? Als je kat krabt op plekken waar je het niet wilt, gewoon even dagelijks insprayen met FELIWAY. Sproeit je kat? Juist ja, de plek even schoonmaken met warm water, droog deppen en dagelijks insprayen met FELIWAY.

Hoe snel werkt FELIWAY?

Elke kat is uniek, dus er is geen concrete tijdlijn voor hoe snel elk FELIWAY product werkt. Sommige baasjes zien een dag na het inpluggen van de verdamper al een verandering in het gedrag van de kat. Andere baasjes pas na 2 weken en sommige katten hebben een extra navulling nodig voor een zichtbaar effect. 

Zie je na 2 weken nog geen verschil? Trek dan even bij ons aan de bel door een berichtje naar ons te sturen via Facebook of Instagram of vul het vragenformulier in op onze website. Dan voorzien wij je graag van nog wat extra tips!

Dus daar heb je het, het (nu niet meer zo) geheime ingrediënt voor jou en je kat, zodat jullie gelukkig samen kunnen zijn 😊 En nu hup, eerst je kat even onder zijn kinnetje kietelen voordat je onze volgende blog gaat lezen 😉

Laat een reactie achter

Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!