Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!

Al 25 jaar zet FELIWAY zich in voor het welzijn van katten

FELIWAY bestaat 25 jaar! Het was in 1996 dat FELIWAY verscheen onder dierenartsen. Gedurende 25 jaar heeft het FELIWAY onderzoeksteam, met de hulp van internationaal erkende experts, zijn expertise op het gebied van kattengedrag ontwikkeld en de proeven en het wetenschappelijk bewijs over FELIWAY vermenigvuldigd.

In een tijd waarin dierenwelzijn een grote dimensie krijgt, verbetert FELIWAY al 25 jaar het welzijn van katten en dit is nog maar het begin...

FELIWAY'S REIS NAAR VANDAAG

Meer dan 25 jaar geleden merkte een groep wetenschappers en dierenartsen op dat katten de plekken waar ze eerder met hun kop hebben gewreven niet met urine markeren. Uit deze fascinerende ontdekking vloeien de studies van FELIWAY voort om te onderzoeken wat katten achterlaten daar waar ze wrijven.

In 1996 lanceerden we de FELIWAY Spray, het eerste product dat in staat is om dat zogeheten kopjesferomoon na te bootsen die wordt afgegeven door onze kattenvrienden. De spray is ontwikkeld om katten te helpen kalm te blijven in huis en hun stress onderweg te verminderen.

FELIWAY spray en logo in 1996

Een uitgebreid FELIWAY assortiment

Het FELIWAY team heeft altijd gewerkt aan de continue ontwikkeling en verbetering van zijn producten. Het dagelijks besproeien van de omgeving met FELIWAY Spray is tijdrovend, dus het onderzoeksteam zocht naar een manier om de doeltreffendheid van de boodschap en de effectiviteit van het product te vergroten. Dit werk leidde in 2001 tot de ontwikkeling van de FELIWAY verdamper. Een zeer gebruiksvriendelijk product, je hoeft het alleen maar in te pluggen in het stopcontact en het zijn werk te laten doen.Feliway assortiment 2001Tegelijkertijd heeft onze moderne, hectische en steeds meer stedelijke levensstijl geleid tot het ontstaan ​​van ongewenst stressgerelateerd gedrag bij een groeiend aantal huiskatten: krabben aan muren en meubels, sproeien en plassen in huis, spanningen en conflicten met andere huiskatten en angstreacties op drukte, veranderingen of harde geluiden tijdens feestjes en oud en nieuw. Stress bij katten is een veelvoorkomend probleem geworden en naar schatting vertoont 58% van hen wel eens tekenen van stress¹.

Het FELIWAY assortiment is dan ook regelmatig verrijkt met nieuwe producten om te reageren op de verschillende situaties waarmee kattenbezitters te maken kunnen krijgen. Om de toepassing van de FELIWAY producten duidelijker te maken, werd het uiterlijk van de FELIWAY verdamper veranderd en kreeg uiteindelijk de naam FELIWAY Classic verdamper.

Maar we wilden niet op de lauweren rusten en alsmaar blijven innoveren. Daarom stopte ons onderzoeksteam niet en leidde het in 2016 tot de productie van de FELIWAY Friends verdamper.

Door het Cat Appeasing Pheromone, of kortweg moederferomoon na te bootsen kunnen we conflicten tussen samenlevende katten helpen verminderen. Dit feromoon verspreid moederpoes tijdens de lactatie om haar kittens een veilig gevoel te geven en samen een hechte band op te bouwen. Katten herkennen dit feromoon gedurende hun hele leven, waardoor het op latere leeftijd ook nog een kalmerend effect zal hebben, ook als katten uit verschillende nestjes komen. Bij consequent gebruik helpt het om de harmonie tussen katten in huis te verbeteren.

FELIWAY Classic en Friends

En recent, in september 2020, hebben we ons assortiment nog verder kunnen uitbreiden met de komst van FELIWAY Optimum. De verdamper die katten beter kalmeert dan ooit! FELIWAY Optimum verdamper voor kattenInnovatie staat altijd voorop in het werk van onze veterinaire wetenschappers en in deze video legt professor Patrick Pageat uit hoe dit unieke Feromonen Complex (een samenstelling van onderdelen van verschillende feromonen) sereniteit aan onze katten weet over te brengen.Aanbevolen door dierenartsen

Bovendien wordt FELIWAY al 25 jaar gebruikt en aanbevolen door dierenartsen. FELIWAY is effectief gebleken volgens talrijke klinische onderzoeken die zijn gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften en gepresenteerd op internationale conferenties. Onze producten worden ook in veel klinieken gebruikt om een ​​katvriendelijke omgeving te creëren.

Al 25 jaar gelukkig samen!

Al 25 jaar zetten wij ons in voor het welzijn van katten. Wereldwijd hebben we al meer dan 14 miljoen katten en baasjes kunnen ondersteunen met onze producten. Hier zijn wij ontzettend trots op en jullie enorm dankbaar voor.

Wie jarig is trakteert! Laten we dit jubileum samen vieren!

[De verhalenwedstrijd is gesloten. Bedankt voor jullie deelname]
Omdat we jullie willen bedanken, en ons jubileum niet zomaar voorbij willen laten gaan, hebben we verschillende verrassingen voor jullie in petto. Verrassingen waarbij grote prijzen te winnen vallen! De eerste verrassing hebben we recent bekend gemaakt en we zouden het leuk vinden als je hier aan meedoet.

Al 25 jaar krijgen we van jullie bedankjes, berichten, mooie verhalen en prachtige foto’s van jullie katten. Via brievenpost, e-mail en onze social media kanalen. Wij genieten altijd enorm van al jullie verhalen en willen andere kattenliefhebbers ook de kans geven om al deze verhalen te lezen. Daarom hebben we een platform ontwikkeld waar jij het bijzondere verhaal van jou en je kat kunt uploaden en tegelijkertijd kans kunt maken op grootse prijzen!

Klik op onderstaande afbeelding om mee te doen aan de wedstrijd en kans te maken op die enorme hoofdprijs!

Wedstrijd 25 jaar FELIWAY award

Bedankt dat jullie al 25 jaar vertrouwen op onze producten!
- Het FELIWAY team
__________

  1. Ceva Santé Animale Internal report ST-CLT-D957-1907 (2020)- onderzoek bij 2185 katten

Laat een reactie achter

Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!