Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!

De grootste stressveroorzaker bij katten: verhuizen

Katten houden van routine en hebben dan ook een hekel aan (kleine en grote) veranderingen in huis. Verhuizen is dan ook de grootste oorzaak voor stress bij katten!

Je katten hebben van je huis een thuis gemaakt door alles in huis te markeren met kopjesferomonen. Dit feromoon maken katten van nature aan aan hun kin en wangen. Iedere keer als een kat zijn kopje langs de muren, meubels of jouw benen wrijft komen deze feromonen vrij. Ze laten hiermee een signaal achter waarmee ze aangeven dat hun omgeving veilig en vertrouwd is. Bij een verhuizing worden al deze gezichtsmarkeringen verwijderd, waardoor je katten gedesoriënteerd kunnen raken en last kunnen krijgen van stress.

Verhuizen! De grootste stressveroorzaker bij katten

Om de verhuizing minder stressvol te laten verlopen voor je kat(ten) geven we je hier nog wat extra tips:

  1. Katten zijn dol op dozen, maar de grote hoeveelheid aan dozen tijdens een verhuizing kunnen je katten bang maken. Een FELIWAY Optimum verdamper in het stopcontact of aantal spraytjes FELIWAY CLASSIC op de dozen zal rust en een gevoel van veiligheid creëren voor je kat.
  2. Maak tijdens het inpakken tijd vrij voor je kat. Even met hem knuffelen of spelen, maakt de verandering in huis minder eng.
  3. Wanneer je kat veel buiten komt, zorg er dan voor dat je hem op de dag van verhuizing binnenhoudt in een afgesloten kamer met eten, drinken, een kattenbak, krabpaal en hun favoriete kleedje en speeltje. De veranderingen in huis kan je kat afschrikken en ervoor zorgen dat hij wegloopt.Verhuizen! De grootste stressveroorzaker bij katten
  4. Ook de autorit naar het nieuwe huis kan stressvol zijn voor je kat. Spray eventueel FELIWAY in de reismand en plaats hier een dekentje met zijn geuren in om rust te creëren.
  5. Plaats 24 uur voor je de kat gaat verhuizen een FELIWAY Optimum verdamper in het stopcontact in het nieuwe huis. FELIWAY Optimum bevat het beste van kattenferomonen om alle tekenen van stress aan te pakken en jouw kat beter dan ooit te kalmeren! Het nieuwe huis bevat vreemde geuren en is nog niet gemarkeerd met kopjesferomonen door je kat. FELIWAY Optimum helpt jouw kat zich veilig en vertrouwd te voelen in huis, biedt geruststelling en zorgt voor harmonie tussen meerdere katten in huis. Zo zorg je vanaf dag 1 voor een vertrouwde en veilige omgeving.
  6. Laat de kat langzaamaan wennen aan het nieuwe huis. Breng hem de eerste dag(en) onder in één ruimte (die uiteraard is ingericht voor de kat) tot je geheel uitgepakt bent. Oogt hij rustig? Laat hem dan steeds iets meer in huis verkennen.
  7. Zorg dat je kat gechipt is. Hij kan altijd per ongeluk wegglippen. Is je kat al gechipt? Zorg dan dat het adres op de chip gewijzigd wordt.

 Succes met de verhuizing! 

Waar is FELIWAY Optimum te koop?

Laat een reactie achter

Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!