Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!

Dit is waarom jouw kat zo graag in kartonnen dozen zit!

De grote onbeantwoorde vragen van het leven: Hoe groot is het heelal? Wat is de zin van het leven? Waarom houden katten ZO VEEL van kartonnen dozen?

Veel eigenaren zullen hun hard verdiende centen uitgeven aan mooie speeltjes en knusse kussens voor hun kat, die hij vervolgens volslagen negeert. Iets dat gegarandeerd de aandacht van je kat trekt? De kartonnen verpakking van je laatste online bestelling.


Het hoeft niet eens een geschikte maat te zijn. Ongeacht hoe klein de doos is of hoe groot de kat is, een flexibele kat vindt altijd wel een manier om zichzelf erin te wurmen.

Waarom katten nou precies van dozen houden is een mysterie gebleven - tot nu toe...

 

OEFENING BAART KUNST

Hoeveel online video's heb je gezien van katten die in en uit dozen springen? Als je op ons lijkt, MASSA'S! Maar waarom verstoppen katten zich zo graag in dozen om vervolgens hun favoriete speeltje, kattenmaatje of jouw voet te bespringen?

Katten worden instinctief aangetrokken door omsloten ruimtes als kartonnen dozen, omdat ze een aanvulling vormen op hun hinderlaag-jachtstijl, waarbij ze zich verstoppen en vervolgens explosief hun prooi bespringen.

Open ruimtes zijn geen ideale omgevingen voor deze kleine roofdieren. Kartonnen dozen bieden een geheime schuilplaats waar ze geduldig kunnen wachten en de wereld voorbij zien gaan voordat ze hun prooi besluiten aan te vallen. Net als een onzichtbaarheidsmantel.

Dit is waarom jouw kat zo graag in kartonnen dozen zit!

If it fits, I sits

In je kindertijd was het bouwen van een fort het beste ooit, toch?! Weet je waarom? Omdat het je de kans gaf om je eigen privé-schuilplaats te creëren. Een plek die veilig was, besloten en vooral van jou en van jou alleen.

Dozen hebben een vergelijkbare aantrekkingskracht op je kat. Ze kunnen hun eigen kartonnen kasteel maken - een hoekje waarin ze zich kunnen opkrullen en een welverdiend dutje kunnen doen. En katten zijn dol op een dutje. Meestal zo'n 18 tot 20 uur per dag, dus ze voelen zich graag beschermd als ze dat doen.

Leg een deken in de doos voor extra kattencomfort.

Dit is waarom jouw kat zo graag in kartonnen dozen zit!

Warm & knus

"Waar is de kat?", een vraag die door iedere katteneigenaar op enig moment gesteld wordt. Dozen zijn niet de enige plek waar katten zich graag verstoppen. Je kunt ze ook vinden weggedoken onder wastafels, in wasmanden, koffers en boodschappentassen. Wat hebben al deze plekken met elkaar gemeen? Ze zijn klein en goed geïsoleerd.

Dus waarom blijven onze katachtige vrienden vasthouden aan deze krappe hangplekken? Simpel: katten genieten ervan om knus en warm te zijn en opgekruld in kleine ruimtes kunnen ze hun lichaam reguleren tot de perfecte temperatuur. Het is net als wanneer je op een koude nacht in bed stapt en je lekker onder je dekbed kruipt.

Dit is waarom jouw kat zo graag in kartonnen dozen zit!

Niet storen a.u.b.

Katten zijn cryptische dieren die zich graag verstoppen. Omsloten ruimtes, zoals kartonnen dozen, geven ze een veilige plek om zich terug te trekken als ze zich bedreigd voelen of ongewenste aandacht krijgen van een bepaalde vervelende huisgenoot.. *kuch* de hond *kuch*.

Uit een onderzoek in 2014 bleek dat katten met dozen gelukkiger waren omdat het ze een plek gaf om zich terug te trekken. Door zich te verstoppen in dozen konden ze zich meer ontspannen. Net als FELIWAY. FELIWAY geeft je kat hetzelfde veilige en zekere gevoel als opgekruld te zijn in de favoriete kartonnen doos. De boodschappen die door een FELIWAY verdamper worden vrijgegeven, helpen een kat om het hoofd te bieden aan alle uitdagingen waarmee ze de hele dag te maken krijgen. In plaats van het verstoppen in een doos, creëert FELIWAY vier onzichtbare muren die katten het vertrouwen geeft om naar buiten te gaan en zo gelukkig mogelijk te zijn. Waarschijnlijk geen geschikt materiaal voor YouTube, maar we hebben liever een blije kat dan een grappige kat :)

Nieuwsbrief FELIWAY_Kartonnen kattenhuisje

Aanmelden voor onze kattencommunity kan door op de afbeelding te klikken of door helemaal naar beneden te scrollen op deze pagina!

Laat een reactie achter

Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!