Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!

Hoe blijf je productief tijdens het thuiswerken met je kat?

De kans is groot dat je van je kantoor bent verhuisd naar je “thuiskantoor”, waardoor je de hele dag doorbrengt met je familie en je kat. Vaak zijn mensen die vanuit huis werken minder gestrest, vooral als ze een huisdier hebben. Maar helaas kent je trouwe viervoeter het verschil niet tussen 'thuis' en 'thuiskantoor'. 
 

Als volwaardig gezinslid zal je kat van nature binnenwandelen, je gezelschap houden en om aandacht vragen. Dit kan een grote afleiding zijn tijdens het werken. Ongetwijfeld heeft je kat al gemiauwd tijdens een telefonische vergadering of op je toetsenbord gesprongen net voordat je die belangrijke e-mail wilde versturen!

De vraag is dan ook: Hoe blijf je productief tijdens het thuiswerken met je kat?
Ontdek onze 7 tips om productief te blijven weken met de aanwezigheid van je fluffy collega.

1. GEEF JE KAT ETEN EN SPEEL MET HEM VOOR JE AAN HET WERK BEGINT

Thuiswerken met een kat | eten en spelen voor het werk

Katten zijn vaak actief aan het begin en het einde van de dag. Probeer je normale ochtendroutine te behouden alsof je naar het werk vertrekt - speel een spelletje en ontbijt samen. Daarna ga je aan het werk ... thuis! Hopelijk is je kat gelukkig maar moe van het spelletje en ben je vrij om zonder onderbreking door te gaan met je werk.

2. PROBEER KANTOORGELUIDEN TE VERMINDEREN

Thuiswerken met een kat | verminder kantoorgeluiden

Katten hebben een uiterst gevoelig gehoor, dus om verstoring tot een minimum te beperken, zet het geluid van je telefoon lager of op trilmodus zodat alleen jij je telefoon zult horen. Het kan ervoor zorgen dat je kat niet miauwt tijdens één van je gesprekken.

3. HEB JE EEN BESCHERMHOES VOOR JE TOETSENBORD?

Thuiswerken met een kat | Kat op toetsenbord

We hopen van wel. Je zal zeker bekend zijn met deze afbeelding: je kat springt op je laptop en probeert je e-mail te versturen naar een klant of een collega ... Bovendien kan het haar van huisdieren die in de spleten komen, ertoe leiden dat je toetsenbord niet goed meer werkt.

Dus bedek je toetsenbord (liefst met een harde cover) als je niet aan het werk bent en train je kat om niet op je laptop te springen.

4. MAAK VOEDSEL EN WATER BESCHIKBAAR

Als je tijdens het werk voedsel en water voor je huisdier beschikbaar stelt, hoef je niet meer te stoppen met werken om je huisdier te voeden. Interactieve voederbakjes kunnen je kat vermaken, omdat ze wat mentale en fysieke inspanning moeten leveren om het voer te krijgen.

5. MAAK EEN DAGPLANNING

Thuiswerken met een kat | Maak een dagplanning

Eten, spelen, knuffelen ... katten houden van routine. Houd de activiteiten van je kat in de gaten en maak gebruik van de tijden dat ze het 'druk' hebben (dutten is hard werken!) om ononderbroken te werken. Doe het meeste van je werk tijdens de dutjes. Goed nieuws voor je productiviteit: katten dutten 12 tot 17 uur per dag!

6. NEEM PAUZES OM MET JE KAT TE KUNNEN SPELEN

Thuiswerken met een kat | Neem pauzes om te spelen

Speeltijd is niet alleen goed voor katten. Het stimuleert ook je eigen creativiteit en productiviteit. Neem elke 2 uur een pauze van 10 minuten, waarbij je je kat de volle aandacht geeft. Vergeet niet om deze pauzes elke dag op consistente tijden te houden. En vergeet ook niet dat je kat wel zin moet hebben in een spelletje. Net als wij, worden zij ook niet graag wakker gemaakt voor een spelletje.

7. MAAK EEN KATVRIJE KANTOORRUIMTE

Thuiswerken met een kat | Katvrij kantoor

Je kat heeft ongetwijfeld moeite om het onderscheid te maken tussen werken en speeltijd. Dit kan zelfs nog moeilijker worden als je per ongeluk de favoriete rustplaats van je kat hebt gekozen voor je nieuwe thuiskantoor! Creëer een plek in de buurt van waar je werkt (niet te dichtbij, anders is de verleiding om je kat te aaien te groot 😉) zodat je kat zich bij jou in de buurt kan nestelen; een lekker zacht bed of zelfs een doos is perfect! Als je een belangrijk telefoontje moet plegen of je wilt niet het risico lopen dat je kat door een onbedoelde tik op je toetsenbord je werk verwijdert, probeer dan een plaats te vinden om te werken waar je kat gewoonlijk niet komt (en waar je de deur kan sluiten)!

We hopen dat deze tips nuttig zijn voor jou en je kat.

Probeer productief te blijven terwijl je geniet van meer quality-time met je kat en vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van onze adviezen en tips.

Als je thuis blijft bij je kat, deel je verhalen dan met ons op Facebook en Instagram door de hashtag #feliwayathome te gebruiken!

Blijf Veilig!

Het FELIWAY team

#feliwayathome

Laat een reactie achter

Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!