Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!

Waarom je kat graag op je ligt

Katten hebben de gewoonte om op de meest onhandige plaatsen te liggen. Of het nu een laptop is, je nieuwste boek, de wasmand of in een la.. De meest favoriete plek om even te dutten dat ben jij!

En ze hebben verschillende redenen om tegen ons aan, op onze schoot of in onze nek te kruipen:

Om hun territorium te markeren

Ten eerste, vergeet niet dat katten wilde dieren zijn die gewend zijn om hun territorium uit te zetten. Op je spullen liggen is een manier om hun plek te claimen. En hoe hoger de plek is, hoe beter. Tenslotte zouden ze zich in het wild ook op hoge plekjes verbergen. Vervolgens zal je kat jouw spullen markeren door met zijn kop, flank en pootjes langs de spullen te wrijven. Hierdoor komen er feromonen vrij die aangeeft dat het hier veilig is en vertrouwd.

Waarom je kat graag op je ligt

Warmtebron

Als er een plekje in de zon is, zal je kat het vinden. Ze houden van de warmte en brengen graag de hele dag heerlijk buiten of achter het glas door met zonnebaden. Wanneer de zon ondergaat, hebben ze een geschikte vervanging nodig. En laten ze ons nou een hele goede vervanging vinden! Op onze schoot liggen is heerlijk comfortabel en helpt om hun lichaamstemperatuur verhoogd te houden. Eigenlijk zijn wij dus hun eigen persoonlijke radiator.

Wanneer je kat zich op jouw schoot krult, betekent dat ook dat hij zich veilig voelt en je voldoende vertrouwt om zijn persoonlijke bewaker te zijn.

Waarom je kat graag op je ligt

Comfortabel

Katten slapen ongeveer 15 uur per dag of langer, dus ze zijn natuurlijk op zoek naar een comfortabele plek om hun favoriete bezigheid uit te voeren. Of het nu op de bank is of in een wasmand, katten hebben een zachte en gezellige plek nodig om lekker te liggen. Je schoot is een geweldige optie - het is de perfecte maat en erg warm - voeg een zachte deken toe en je wordt meteen de gezelligste plek op aarde.

Waarom je kat graag op je ligt

Je kat is dol op jou (geloof het of niet!)

Ja, je kat houdt wel van je (zelfs wanneer hij dit niet altijd laat merken) en knuffelen op je schoot is hier het bewijs van. Andere tekenen van kitty-aanbidding zijn onder andere kopjes geven, spinnen en neuskusjes. Wanneer je kat deze tekenen van affectie vertoont, zorg er dan voor dat je laat merken dat het gevoel wederzijds is door hem bijvoorbeeld zachtjes te aaien tot hij in slaap vallen.

Cat adores owner

Zich veilig voelen

Iedereen heeft een gevoel van veiligheid nodig. Jouw kat is geen uitzondering. Wanneer je kat op zoek is naar een slaapplaats, willen ze niet alleen comfort en warmte, ze willen ook een plek die veilig is en vertrouwd. En die plek ben JIJ! Geen gevaarlijke roofdieren kunnen hen schaden als jij daar bent. Zo kunnen ze in vrede ontspannen.Kitten feels safe in owner's arms

Jouw rustgevende geluiden en geuren

Je kat vindt de natuurlijke geluiden van je lichaam ongelooflijk rustgevend als ze bovenop je slapen. Het gestage ritme van je hartslag, evenals de opkomst en ondergang van je in-en uitademen helpt hen in slaap te vallen. jouw geur is ook aangenaam en je kat associeert dit met de zorg, het gezelschap en de veiligheid die je hem biedt.

 

Laat een reactie achter

Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!