Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!

Tips voor reizen met je kat!

Iedereen houdt van vakanties, toch? Katten hebben gemengde gevoelens over deze voor ons zo leuke tripjes! Katten houden namelijk van het comfort van hun eigen huis. Reizen kan hen een gevoel van onevenwichtigheid bezorgen. Maar dat betekent niet dat ze thuis moeten blijven!

Lees onze reistips die helpen om jouw kat zo comfortabel, en met zo min mogelijk gedoe, naar hun volgende bestemming te brengen.

 

Waarom houdt mijn kat niet van reizen?

Cat in a carrier door closed

Allereerst, je bent zeker niet de enige met een kat die niet van reizen houdt! Veel katten vinden reizen een onaangename ervaring. Waarom? Ze vinden het niet leuk om uit hun warme, vertrouwde huis te worden gehaald en te worden blootgesteld aan vreemde bezienswaardigheden, geuren en geluiden.

Vergeet niet dat katten niet begrijpen hoe een auto werkt! Dus tussen vreemde bewegingen, trillingen en af en toe toeterende claxons, kan reizen een ingewikkelde aangelegenheid voor een kat zijn.

Wat kan ik doen om mijn kat comfortabeler te laten reizen?

Cat getting out of a carrier

Creëer een eersteklas reiservaring voor jouw kat!

Katten houden van het bekende. Wij allemaal. We houden van wat veilig en vertrouwd voelt. Je kent de favoriete plek van je kat in huis. Zet de reismand een aantal dagen voor de reis vlakbij zijn favoriete plekje. Maak de reismand verleidelijk met zijn favoriete deken en speelgoed. Je kat zal zijn reismand als een vertrouwde plek gaan zien.

Een andere goede tip is om FELIWAY CLASSIC in de reismand te sprayen 15 minuten voor vertrek. Het is bewezen dat FELIWAY CLASSIC helpt om tekenen van reisangst, zoals miauwen, kwijlen of onrust te verminderen.

Hoe kan ik mijn kat voorbereiden op reizen?

Cat checklist

Katten kunnen net als mensen wagenziek worden. Dit kun je voorkomen door 6 uur te wachten tussen hun laatste maaltijd en het tijdstip waarop je vertrekt. Zorg ervoor dat ze tijdens lange reizen gehydrateerd blijven, vooral wanneer het warm is. Wees voorbereid op 'plas incidenten' door een handdoek in de bodem van de reismand te plaatsen (en neem een reserve mee in geval van (hoge) nood).

Vergeet niet dat de reismand als doel heeft om je kat te beschermen. Of je nu met de auto, trein of vliegtuig reist, het is belangrijk dat ze veilig in de reismand blijven. De reismand moet tijdens het rijden worden vastgemaakt met een veiligheidsgordel en idealiter in de auto worden geplaatst daar waar de minste trillingen zijn voor de kat. Om je kat gerust te stellen, kun je ook een handdoek of laken over de reismand plaatsen, zodat er minder onbekende dingen te zien zijn. Zie het als een mooi kattengordijn!

Kattenhotel

Cat in suitcase

Katten vinden het niet fijn om mee te gaan naar dat stedentripje of die strandvakantie. Maar het baasje een tijdje niet zien, of erger nog, geen aandacht krijgen, is al helemaal niet leuk. Laat je kat met een gerust hart achter in een kattenhotel!

Zorg ervoor dat je deze dingen controleert voordat je kat op ‘vakantie’ vertrekt:

  • Je kat heeft mogelijk vaccinaties nodig om het kattenhotel te mogen betreden. Vraag hier tijdig naar bij het kattenhotel.
  • Laat ze comfortabel voelen: iedereen krijgt een beetje heimwee op vakantie, en je kat is niet anders. Vergeet dus niet om een FELIWAY Optimum Verdamper mee te geven aan het hotel (vele kattenhotels maken zelf al gebruik van FELIWAY). Dit zal je kat helpen zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving dankzij de kateigen feromonen die verspreid worden! Vergeet niet om de Verdamper bij thuiskomst ook nog voor minstens een week in te pluggen, zodat je kat zich thuis ook weer op zijn plek gaat voelen.

Laat een reactie achter

Geen blog missen? Sluit je aan bij onze kattencommunity!